SNEL NAAR SLUITEN
ONZE SCOOTMOBIELEN

Ben je op zoek naar een nieuwe scootmobiel? Dan moet je belangrijke keuzes maken. Welke scootmobiel het meest geschikt is voor jou, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, wensen en behoeften. Dit zijn de belangrijkste aspecten om op te letten bij de aankoop van een scootmobiel:

1: Waarvoor wil je de scootmobiel gebruiken?

Hoe intensief ga je de scootmobiel gebruiken en welke activiteiten wil je ermee ondernemen?

Wil je de scootmobiel hoofdzakelijk gebruiken voor korte afstanden, zoals boodschappen doen of de hond uitlaten? Of moet de scootmobiel grotere afstanden kunnen overbruggen voor dagjes eropuit, mooie tochten of activiteiten zoals naar de stad gaan of bij vrienden en familie langsgaan?

Ben je van plan om voornamelijk binnen in openbare ruimtes en buiten op goed verharde wegen te rijden, of vind je het belangrijk om ook op minder verharde wegen comfortabel te kunnen rijden? Is het daarnaast belangrijk om samen op pad met een fietser te kunnen?

2: De maximale afstand die je kan afleggen

Welke afstand je kan afleggen met jouw scootmobiel, is afhankelijk van de actieradius. Wanneer je van plan bent om regelmatig lange ritten te maken, dan is het fijn als je onderweg niet steeds met een lege accu komt te staan. In dat geval kan een scootmobiel met een hoge actieradius een uitkomst zijn.

3: De snelheid van de scootmobiel

Een ander belangrijk aspect bij de keuze van jouw scootmobiel is de snelheid. Wanneer u vaak lange afstanden aflegt, vind je het wellicht fijn als de scootmobiel niet alleen een hoge actieradius heeft, maar ook meer vaart kan maken.

Wanneer je de scootmobiel voornamelijk binnenshuis gebruikt of voor ritjes naar de supermarkt, dan kan het juist fijn zijn als de scootmobiel niet al te hard kan. In dat geval kan het verstandig zijn om te gaan voor een scootmobiel die compact en wendbaar is, zodat je gemakkelijk door smalle paden kunt manoeuvreren en veilig op de stoep kunt blijven rijden.

4: De mate van comfort

Het is goed om na te denken over de eisen die je stelt aan het zit- en rijcomfort van de scootmobiel. Wanneer je lange ritten maakt en ook op minder verharde wegen wilt rijden, is een hoog comfort belangrijk. Denk hierbij aan extra been- en voetruimte, maar ook aan een comfortabele zitting en goede vering.

Al onze scootmobielen zijn voorzien van het unieke en gepatenteerde INDEGO veersysteem. Dankzij het INDEGO veersysteem blijft de wegligging stabiel, ook bij drempels of andere obstakels. Het rubberen materiaal heeft direct een dempende werking, ongeacht de belasting door de gebruiker. Lees hier meer over het INDEGO veersysteem.

Ook wanneer je pijnklachten hebt, is een goede vering essentieel. De Solo is uitermate geschikt voor lange afstanden en voor mensen met forse pijnklachten, zoals bij spierziekten, rugklachten en reuma.

5: Compactheid

Voor korte ritten of gebruik binnenshuis kan het fijn zijn om een compacte en wendbare scootmobiel te hebben. Gaat je veel op reis en wil je de scootmobiel makkelijk overal mee naartoe kunnen nemen? Dan kan je overwegen om een scootmobiel te kiezen die daarnaast ook licht is en eenvoudig uit elkaar te halen is, zoals de Vivo.

Hulp bij de keuze van jouw scootmobiel

Het is belangrijk dat jouw scootmobiel perfect aansluit op jouw wensen en behoeften. Daarom raden we je aan om goed de tijd te nemen om verschillende scootmobielen te vergelijken.

Via de Scootmobiel Keuzehulp ontdek je welke scootmobiel het best past bij jouw persoonlijke situatie. Na elk antwoord dat je geeft, zie je welke scootmobiel daar specifiek het meest geschikt voor is. Na het doorlopen van de 7 vragen, heb je een goede richtlijn om de juiste keuze te maken.

Daarnaast is het verstandig om je te laten adviseren door een deskundige en om een proefrit te maken. Via de dealer locator zie je welke scootmobielen dealer bij jou in de buur zit en kan je direct online een proefrit aanvragen.