SNEL NAAR SLUITEN
ONZE SCOOTMOBIELEN

Ontdek de kracht van lithium accu’s voor jouw scootmobiel

De dynamische wereld van scootmobielen blijft zich ontwikkelen met als doel de gebruiker nog beter van dienst te zijn. We streven ernaar om mobiliteit veiliger, comfortabeler en betrouwbaarder te maken. In dit streven speelt de lithium accu een cruciale rol. Deze innovatieve accu’s bieden tal van voordelen ten opzichte van de traditionele loodaccu’s. We snappen dat het soms lastig kan zijn om de verschillen tussen loodaccu’s en lithium accu’s te begrijpen. In dit artikel leggen we je graag uit waarom een lithium aangedreven scootmobiel een slimme keuze is.

Duurzaamheid van lithium accu’s

De duurzaamheid van een lithium accu is een van de grootste voordelen. Deze accu’s hebben een levensduur van maar liefst 3500 laadcyclussen en behouden na deze periode nog steeds 80% van hun capaciteit. Dit betekent dat je met een lithium accu veel minder vaak je accu hoeft te vervangen. Dit scheelt niet alleen in de kosten, maar zorgt er ook voor dat je altijd kunt vertrouwen op je scootmobiel. Bovendien krijg je bij aanschaf van een lithium scootmobiel maar liefst 3 jaar garantie op de accu.

Accu inhoud duidelijk weergegeven

Met een lithium accu hoef je je geen zorgen meer te maken over de accu inhoud. De accu indicator geeft met behulp van percentages een heel duidelijke weergave van de accu inhoud. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de oude indicator met lampjes, die niet altijd evenredig leegloopt. Hierdoor weet je altijd precies hoeveel stroom er nog in je accu zit en kom je niet voor verrassingen te staan.

Inzicht in verbruik

Een ander groot voordeel van een lithium accu is dat het verbruik van de scootmobiel inzichtelijk is op de indicator. Zo kun je precies zien hoeveel ampère per uur je verbruikt. Dit maakt het mogelijk om het verschil in verbruik te zien als de lampen aanstaan of bijvoorbeeld het verschil tussen stadsverbruik en cruise control. Zo kun je nog bewuster omgaan met je energieverbruik.

Bluetooth uitleesbaar

De lithium accu’s zijn met bluetooth uitleesbaar, waardoor je zelfs op celniveau de status van de accu in de gaten kunt houden. Dit kan allemaal zonder laptop of het demonteren van de accu’s. Als gebruiker hoef je dit niet zelf in de gaten te houden. Onze dealers helpen hier graag mee. Deze oplossing scheelt de dealer veel tijd en scheelt dus kosten voor de gebruiker.

Sneller opladen

Met een lithium accu hoef je niet de hele nacht te laden. Je kunt je scootmobiel ook tussendoor bijladen, waardoor je snel weer op weg kunt. Dit is ideaal voor mensen die veel gebruik maken van hun scootmobiel en lange tochten willen maken. Onderweg even stoppen voor een kopje koffie of thee en de scootmobiel even aan de stroom, waarna je gerust weer de weg op kunt. Een echte vooruitgang in de wereld van scootmobielen!

Wil je meer informatie over de voordelen van een lithium aangedreven scootmobiel? Onze medewerkers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Je kunt ze mailen naar info@life-mobility.com.